30 september 2013

Eerste uitwedstrijd van de competitie vindt plaats in Bruinisse.

Wat vroeger dan gebruikelijk, mocht het 3e elftal afreizen naar Bruinisse, voor de eerste uitwedstrijd van de competitie, tegen Bruse Boys 3.De thuishaven van de Bruse Boys is het nieuwe sportpark Volharding. Om 13.30 klonk het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd Bruse Boys 3 – Kapelle 3.

Met een aantal verschuivingen in de opstelling, wilde Kapelle 36 laten zien, wat ze in de voorgaande wedstrijden liet zien. Kansen gingen over en weer, maar Kapelle had het moeilijk, door de beweeglijke aanvallers van Bru. Kapelle speelde zoekend en kreeg maar een handje vol kansen. Toch was het Ferdi, die de Kapelse openingstreffer op zijn naam mocht zetten. Na een steekpass, de diepte in, ronde Ferdi beheerst af: 0-1.
Het antwoord van de Bruse Boys kwam al snel. De 1-1 werd net buiten bereik van Stefan binnengeschoten.
De ruststand werd bepaald door (alweer) een strafschop. De Bruse aanvaller zocht Stefan op en maakte slim contact. De strafschop die volgde bracht de 2-1 op het scorebord.
Een treffer met het hoofd van Gers, uit een hoekschop van Slaf werd afgekeurd, vanwege een aanvallende fout. Met een achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft, werd de opstelling weer iets vertrouwder. Dit uitte zich dan ook in overtuigender voetbal van Kapelse zijde. Toch kwam de gelijkmaker als uit de lucht gevallen. Ferdi bracht zijn tweede treffer in beeld, door de bal vanuit de draai strak in de korte hoek te plaatsen. Kapelle ging iets beter voetballen. Desalniettemin bleef ook Bru sterk voetballen, en wist de wedstrijd ook zijn kant op te trekken. De 3-2 viel dan ook als logisch gevolg van het aanvallend voetballende Bru. Kapelle zette nog alles op alles en creƫerde af en toe kansen. Dit voorkwam niet dat ook nog de 4-2 werd binnengewerkt door Bruse Boys.

Een wedstrijd om lering uit te halen. Hoewel de tweede helft beter was dan de eerste helft, was dit een wedstrijd om beter uit te komen. Helaas, een verdiende overwinning voor de Bruse Boys.
Volgende week komt Duiveland 3 naar Sportpark Het Groene Woud, om hun eerste winstpunten proberen te pakken. Kapelle zal uit een ander vaatje moeten tappen om dit te voorkomen, zodat we onze blik naar boven gericht kunnen houden. Maar zonder twijfel staat Kapelle 36 volgende week weer klaar om de huid duur te verkopen, op weg naar de volgende punten!!