07 oktober 2013

Kan Kapelle weer een overwinning pakken na vorige week?

Op een zonnige zaterdagmiddag werd er weer afgetrapt op sportpark Het Groene Woud voor de 4de speelronde in de 4e klasse 01, Kapelle 3 tegen Duiveland 3. Na vorige week verloren te hebben van Bruse Boys wisten we dat er wat recht gezet moest worden.

Na de eerste paar minuten was het al duidelijk dat we wederom een overwicht hadden op het spel.  Dit resulteerde in de eerste paar kansjes voor Kapelle, maar deze konden niet verzilverd worden. Duiveland had ook een paar kansen en mede hierdoor kwamen de gasten na ongeveer een halfuur op voorsprong. Een foutje in de defensie zorgde ervoor dat Duiveland met 2 man op onze laatste man Bal afkon. Door goed naar elkaar over te spelen kwam er 1 speler van Duiveland goed alleen voor onze keeper Jeff en schoof de bal beheerst binnen; 0-1.
Hier raakten we toch een beetje van slag en begonnen we een beetje te morren op elkaar. Na een paar minuten pakten we toch de draad weer op en gingen we verder waar we aan begonnen waren, aanvallen! Dit leverde nog een aantal kansen op, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Na een donderspeech van de trainert gingen we weer gemotiveerd de wedstrijd in en algauw werd het duidelijk dat Duiveland niet lang stand ging houden. De goal bleef dan ook niet lang uit. Uit een vrije trap van Elmo kwam de bal bij Wietse, die de bal over de instormende keeper kopte, waarna de bal rustig het doel inrolde; 1-1
Dit gaf een boost aan het team! Na weer een paar kansen gemist te hebben over en weer, was het wederom Kapelle die scoorde. Weer was het Wietse, die de bal ontving via een voorzet van Elmo, die de bal weer afpakte van een tegenstander waar Beul goed druk op zette; 2-1
Na de 2-1 gingen we toch een beetje inzakken, maar we konden gelukkig stand houden. Het was geen wedstrijd om naar huis te schrijven (ook al speelden we thuis), maar ook slechte partijen moeten gewonnen worden om hoog te eindigen..

Hierdoor hebben we na 4 wedstrijden toch alweer 9 punten te pakken, allemaal nog thuis. Volgende week vervolgen we onze weg naar het altijd lastige Yese! Er zijn dus geen extra redenen nodig om gemotiveerd het komende weekend de tas weer in te pakken om een pot te gaan voetballen!