14 december 2013

DFS 2 - Kapelle 36: Een maatje te groot

Om 14.30 werd er afgetrapt onder een laagstaand winters zonnetje op sportpark Van Zuyen in Burgh-Haamstede.

Uit de heenwedstrijd was gebleken dat de tegenstander een geslepen, goed voetballende ploeg is die het balletje goed rond wilt laten gaan. Dit was nu ook weer het geval. Desondanks was het Kapelle die het beste uit de startblokken kwam met een paar goede combinaties over verschillende schijven, met als grootste kans die van Koole, die met een steekpass van Lennart goed vrij gezet werd. De keeper van DFS was echter alert en kon zijn doel zodanig verkleinen dat hij de bal van de voet van Koole kon plukken.
Na de eerste 10 minuten kroop ook DFS uit zijn schulp en kwam ook met goed voetbal op de proppen. Dit resulteerde ook in de 1-0 voor DFS. Uit een aanval gaf de rechtsvoor een voorzet naar de tweede paal, die onberispelijk ingeschoten werd achter Staaf: 1-0.
Dit was toch wel een tegenslag, zeker omdat we goed begonnen. We waren een beetje van slag en ook de 2-0 viel voor de mannen uit Burgh-Haamstede. Na een vrije trap van Kapelle werd de bal weggewerkt door DFS. Uit de daaropvolgende counter speelde ze knap de linksvoor vrij die in 1 keer de bal op de pantoffel nam en de bal keihard achter Staaf schoot: 2-0.
Hierdoor gingen we rusten met een 2-0 achterstand, met de wetenschap dat we aardig mee voetbalden, maar het geluk een beetje ontbeerde.

De tweede helft begonnen we dramatisch. Na 5 minuten kopte de spits uit een vrije trap de bal achter Staaf en stonden we met 0-3 achter.
De 3-1 van Kapelle was echter een wonderschone. Uit een voorzet vanaf links was het Niels die met een schitterende omhaal de bal in de kruising schoot: 3-1.
Hierna was het tijd voor de show van de scheidsrechter. De beste man dacht dat hij alles overzag vanaf de middenlijn. Waar hij heel de wedstrijd al een beetje op de hand was van de tegenstander, waren de 4-1 en de 5-1 duidelijke buitenspeldoelpunten (bal werd 2x voorwaarts gespeeld), maar hij negeerde opzichtig de grensrechter. Toch jammer dat je met zo'n goede ploeg zo'n scheids krijgt die de wedstrijd steeds maar kapot fluit.
Een speciale vermelding nog voor Slaffie, die na een helft wissel gezeten had, het veld in mocht als rechts-mid. De wedstrijd heeft hij afgemaakt als keeper, doordat Staaf geblesseerd raakte. Al met al een functionele man, die niet alleen middenvelder of keeper is, maar ook taxichauffeur, wasspullenman en materiaalman.

Al met al was deze tegenstander gewoon een maatje te groot. Een goed voetballende ploeg die de bal goed laat rondgaan, maar ook goed ingrijpt wanneer nodig. Tijd om de zinnen weer te verzetten en het vizier op volgende week te zetten. Dan ontvangen we de koploper uit Goes, SSV'65 3. Deze mannen hebben nog maar 1 keer gelijk gespeeld en voor de rest alles gewonnen. We zijn dus gewaarschuwd, maar met inzet en goed voetbal is alles mogelijk!