21 december 2013

SSV'65 3: De laatste horde van de eerste competitiehelft

De laatste competitiewedstrijd voor aanvang van de winterstop is er een van formaat. Vorige week verloor Kapelle van DFS 2. Vandaag werd SSV’65 3 verwacht. Met 11 overwinningen en 1 gelijkspel uit 12 wedstrijden, koploper van de competitie. Na een kerstlunch bij sponsor H.C.R. De Zwaan, trapte de inhaalwedstrijd af omstreeks 14:45.

Kapelle was zich van tevoren bewust van de kwaliteiten van SSV. Waar Kapelle hoopte rustig in de wedstrijd te komen, begin SSV voortvarend. Na 3 minuten kwam de 0-1 op het scorebord en na 9 minuten was het zelfs 0-2. Beide door onoplettendheid achterin, maar ook zeker door het opportunistische spel van SSV. De beginfase was klaarblijkelijk voor SSV en de angst ontstond voor een monsterscore. De 1e kans voor Kapelle kwam in de 23e minuut, waar De Beul het doel niet wist te vinden, na een poging van John. Het was eenrichtingsverkeer en wonder boven wonder bleef de 3e treffer uit. Mede door knappe reddingen van B100, die zich na de eerste 2 doelpunten herpakte. Waaronder een vrije trap, die hij uit de hoek wist te tikken, vlak voor rust. Dit betekende een 0-2 ruststand.

De tweede helft begint in het koude en regenachtige Groene Woud. Na de smakelijke warme thee en een driedubbele wijziging in de Kapelse formatie, was Kapelle van plan om een ander gezicht te tonen. Dit voorkwam echter niet de 0-3, zo’n 10 minuten na rust. Was dit dan de mokerslag van SSV?
Toch niet! Na een mooie combinatie, kon Niels de bal een tikje diep geven op De Beul, die zichzelf oog in oog zag staan met de doelman, en al half vallende, de bal snoeihard in de hoek wist te werken: 1-3! Deze treffer was een teken voor Kapelle dat er toch wel iets mogelijk was! Het antwoord kwam snel van SSV, maar B100 wist de bal, met hulp van de lat, onder controle te brengen. Kapelle ging wat vrijer voetballen en creëerde meerdere kansjes. Daarnaast ging het van achter beter staan, waar Mous en Dinant de touwtjes in handen namen, met Jur en Gers op de flanken.  Toch konden ze niet voorkomen hoe een aanvaller van SSV de 4-1 (toch wel heel mooi) binnenknalde uit een haast onmogelijke hoek!
Kapelle bleek niet geheel aangeslagen door dit doelpunt en ging door met waar het mee bezig was: Mogelijkheden creëren. Dinant werd nog een keer voor de keeper vrij gespeeld, Koole mocht eens aanleggen en de Beul mocht een poging wagen na een hakballetje van Koole. Maar geen van de pogingen leidde tot een doelpunt. De Kapelse verdediging moest met Jur, B100 en Dinant nog 3 maal achter elkaar de bal van de lijn houden, maar een score bleef uit!
Tot 2 minuten voor tijd, waar Koole de bal, na een defensieve verslikking van SSV, de bal netjes binnen kon tikken: 2-4.

Al met al een verdiende winnaar. Waar de eerste helft slecht was te noemen, is het knap dat Kapelle zich wist te herpakken en in de tweede helft een ander gezicht toonde. Mede dankzij een sterke defensie en een uitstekende B100, bleef de score beperkt. Een terecht verloren wedstrijd, maar een mooie afsluiter van een succesvolle eerste competitiehelft. Het sterrenensemble van Kapelle mag uitrusten tijdens de winterstop en zich klaarmaken voor de tweede competitiehelft!

Namens uw verslaggevers en de gehele selectie van Kapelle 36: Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2014!