03 december 2013

Kapelle 36 - MZC'11 3; Hooggespannen verwachtingen

Na de bekerwedstrijd tegen NOAD stond de volgende topper op het programma. MZC kwam op bezoek vanuit Zierikzee. MZC staat 2de op de ranglijst, 1 plekje boven Kapelle. We wisten dus dat we aan de bak moesten.

Om 5 voor 1 (door een foutje was er geen scheids op de wedstrijd gezet, hartelijk dank aan Johan de Jong dat hij bereid was om te fluiten) klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter.
Kapelle werd meteen onder druk gezet door MZC. Door goed positiespel van de bezoekers creërden ze enkele mogelijkheden. 1 hiervan werd verzilverd. De linksbuiten van Zierikzee kwam goed door en passeerde B100 in de korte hoek, 0-1.
Hierna golfde het spel een beetje op en neer, maar met de beste kansen nog steeds voor MZC. Ook Kapelle creërde enkele kansen, maar dit was meestal op de counter. De eerste helft ging er af en toe stevig aan toe, met overtredingen aan beide kanten, die op het randje waren. De kansen werden niet meer verzilverd en er werd gerust met een 0-1 stand voor de bezoekers.

De tweede helft ging meer gelijk op dan de eerste helft. Wel werden de duels steeds harder en werd de sfeer ook een beetje grimmiger, van beide kanten. Bij ons doordat het positiespel niet echt liep en hierdoor niet aan voetballen kwamen, bij de bezoekers doordat we kort op de man zaten en hun hierdoor ook niet echt de kans hadden om te combineren. Toch was het MZC die weer kon scoren, 0-2.
Na de 0-2 kwam Kapelle een beetje op gang en noteerden het ook kansen. Wietse schoot 1 op 1 vanuit een lastige hoek op de paal, waarna de rebound, die niet te missen viel, toch gemist werd door Jeff.
Na 70 minuten kreeg John een gele kaart, waardoor hij 10 minuten mocht gaan rusten. Dit zorgde voor een omsingeling van MZC, waaruit Kapelle af en toe kon ontsnappen. Uit 1 zo'n ontsnapping kon Bal op links ervandoor. Helaas struikelde hij over de bal heen, waardoor ongeveer de hele ploeg van MZC Bal ging uitlachen. Bij het eerstvolgende duel ging Bal te hard door op de tegenstander, waardoor een massaal opstootje ontstond. Dit was de aanleiding voor de scheidsrechter om de wedstrijd te staken en niet meer terug te komen. De voorlopige eindstand blijft dus staan op 0-2 voor MZC'11.

Een wedstrijd die teleurstellend verloopt voor Kapelle, maar de mannen uit Zierikzee waren vandaag gewoon een klasse beter. Jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen. De KNVB beslist wat er gaat gebeuren met de resterende 24 minuten.
Volgende week komt ZSC'62 op bezoek. We hebben nog wat recht te zetten tegen deze ploeg, want de helft van hun puntentotaal hebben ze behaald tegen ons..