25 november 2013

Kapelle 36 Cupfighters ontmoet NOAD '67 3 in bekerkraker

Kapelle 3 was met 7 punten groepswinnaar (op doelsaldo) in de beker reserve poule Groep 5. Dit betekende doorbekeren. De loting bepaalde de tegenstander: NOAD ’67 3, groepswinnaar van haar eigen poule met 9 punten, werd uitgenodigd naar Sportpark Het Groene Woud voor een krachtmeting met het 3e elftal van Kapelle.

De wedstrijd begon een kwartiertje later, vanwege de uitgelopen wedstrijd van de A’s, waardoor de spelers om 14:44 mochten aftrappen voor het begin van de bekerwedstrijd.
Het spelbeeld begint eenvoudig. Er wordt gecombineerd en gezocht naar openingen, maar eigenlijk voelen beide teams elkaar aan. De eerste mogelijkheid is voor Kapelle, maar dit leidt niet tot een kans. Het is NOAD dat, na ongeveer 15 minuten spelen, duidelijk maakt dat het met resultaat terug naar St. Philipsland wil reizen. Na goed combinatiespel volgt een schot op goal, waar Slaf alert op weet te reageren. Wanneer de tweede bal weer bij een NOAD speler belandt, is het de laatste man, Mous, die redding moet brengen op de doellijn! De toon is gezet!
Het spel gaat over en weer, met mogelijkheden voor beide teams. NOAD ziet een kans wederom gepareerd worden door de uitstekende Kapelse doelman en Kapelle kan reageren met het eerste echte schot op goal van Cois en nog een kans voor Elmo, maar dit mocht geen vruchten afwerpen. Waar NOAD eigenlijk het meeste recht had op een doelpunt, wordt gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft begint, waar de eerste helft eindigde: In de 46e minuut. Het is wederom NOAD dat het spel licht dicteert en Kapelle komt onder druk in eigen huis. Wanneer Elmo een individuele actie in het strafschopgebied maakt, wordt hij onder de voet gelopen door een NOAD verdediger, maar de scheidsrechter wuift het weg, tot ergernis van de Kapelse manschappen. Dit ontketende een offensief van Kapelse zijde. Het werd duidelijk dat er kansen gecreëerd konden worden. Wietse mocht de bal op randje strafschopgebied ontvangen, en vanuit de draai de bal op magistrale wijzen op de goal mikken, maar de paal bood redding voor NOAD. Mede doordat de assistent scheidsrechter van NOAD een paar keer mis zat, en het liet lijken of Koningsdag nog voor Sinterklaas kwam, raakte NOAD gefrustreerd en het spel werd fysieker. Dit kwam ten goede van het spel van Kapelle. Vrije trappen werden genomen door de uitstekend ingevallen Wietse, en de doelman van NOAD moest twee keer knap redding bieden tegen deze inzetten. Toch liet NOAD het er niet bij zitten, maar kansen werden om zeep geholpen door doelman Slaf, of de Kapelse defensie. Door goed verdedigend werk van beide ploegen klonk het eindsignaal bij een 0-0 stand.

Beide ploegen wisten het net in de reguliere speeltijd niet te vinden. Daarom moeten penalty’s de winnaar van dit duel bepalen. Binnen de 5 strafschoppen miste beide ploegen éénmaal bijna was Kapelle het dichtste bij, maar de vingertoppen van Slaf konden de 4-4 niet tegenhouden.
En dus volgde de Sudden death. Hier bleek de doelman van NOAD alert en zag De Beul zijn inzet gestopt. NOAD scoorde wel en dus sleepte zij de overwinning met 4-5 naar zich toe.

Een mooi bekerspektakel met een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was meer voor NOAD, maar in de tweede helft liet Kapelle 36 meer zien waar het toe in staat was. Een mooi schouwspel voor de supporters. Goed gevoetbald, maar NOAD toonde zich een sterke tegenstander. Het bekeravontuur van Kapelle eindigt hier, maar het seizoen is zeker nog niet voorbij. Volgende week zaterdag weer op naar de volgende competitiewedstrijd. Dan komt MZC’11 naar Kapelle. Aftrap: 12:45. Wanneer Kapelle daar het voetbal kan laten zien, dat het tegen NOAD heeft vertoond, moet het zeker goed komen. Op naar de volgende punten!