16 november 2014

Kapelle 36 onderuit bij Zsc 2

Vandaag stond de verste uitwedstrijd van seizoen op het programma, namelijk uit naar Scharendijke. Op donderdag stroomden de afmeldingen binnen en uiteindelijk kwamen we op 9 man van onszelf. Koots, Lou en Lau en last-minute Jordy moesten ons uit de brand helpen.
Vanwege onze baaldag van een weekend ervoor moesten we op een inhaal/beker dag spelen. Zsc 1 was vrij en dus was het afwachten met welk team Zsc aan zou treden. Het viel uiteindelijk mee, twee spelers uit eerste deden vandaag mee.
Kapelle begon slordig aan het duel en op het natte veld kwamen veel passjes net niet aan. Kapelle speelde te vaak de lange bal. Deze kwamen echter net zo snel weer terug, waardoor onze verdediging onder druk kwam te staan. In de 15e minuut profiteerde Zsc optimaal van een verkeerde terugspeelbal van de Koots, 1-0.
Kapelle kreeg niet echt grip op de wedstrijd en Zsc kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Met meer geluk dan wijsheid en de hulp van de paal (2x) bleef Kapelle een grotere achterstand bespaard. Na een half uur spelen liet Lauran zien klasse zien. Hij kreeg de bal half op de helft van Zsc, speelde 2-3 man uit en schoot de bal met een droge knal in de rechterhoek. Schitterende goal en Kapelle was weer volledig terug in de wedstrijd.
Twee minuten na de gelijkmaker kwam Zsc er goed uit. De bal werd voorgegeven en teruggelegd op een aanvaller van Zsc. Deze schoot de bal voor open goal hard binnen, maar met een geweldige save hield Tony ons in de wedstrijd. Niet veel later moest ook Tony buigen toen de beste speler van Zsc op links door was en Tony met een bekeken schuiver passeerde.

Voor rust kreeg Zsc nog een paar kansen, maar we gingen met een 2-1 achterstand rusten. Ondanks dat het veel meer had kunnen staan zaten we nog in de wedstrijd en alles was nog mogelijk. De tweede helft konden we helaas ook geen grip op de wedstrijd krijgen en Zsc bleef de betere. De snelle linksbuiten van Zsc ging over links door en Gers was het beu. De prima fluitende scheids gaf geel, maar zijn rode kaart zat er achter dus de helft dacht dat het einde wedstrijd voor hem was. Gers onderhandelde nog even over de lengte van zijn straf en samen kwamen ze op 5 minuten uit. Helaas konden we geen 5 minuten zonder Gers, want met een man minder kwam Zsc op 3-1. Een mooi schot van 20 meter, Tony was kansloos.

Niet veel later maakte Zsc ook de 4-1 en met nog 20 minuten te spelen werd even gevreesd voor een grote uitslag. Zover liet Kapelle het niet komen en probeerde zelf te blijven voetballen. Helaas leverde dit weinig echte kansen op en zo bleef de eindstand 4-1.

Een terechte uitslag vandaag, het zat er niet in. De spelers van Zsc 1 maakten voor hun het verschil, maar wij konden er ook te weinig tegenover zetten. In de kleedkamer werd de vergelijking met het Nederlands Elftal getrokken. Hiddink heeft aangegeven mocht het Nederlands Elftal niet winnen tegen Letland dat hij op zou stappen en dit geldt ook voor ons werd er in de kleedkamer afgesproken. Volgende week thuis tegen Mzc ’11…. Ik zie een vacature aankomen!