20 oktober 2014

Kapelle 36 onderuit tegen Wolphaartsdijk 2

Op een zonnige zaterdagmiddag mochten we het thuis opnemen tegen Wolphaartsdijk 2. Wederom op het hoofdveld waar vorige week de drie zwaarbevochten punten tegen Brouw 1 werden gehaald.
Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd en dat resulteerde al na 7 minuten in een doelpunt. Helaas aan de verkeerde kant en een valse start voor Kapelle 36. Na dit tegendoelpunt gingen de kopjes naar beneden en was de beleving ver te zoeken. Met doelpunten in de 12e en 29e minuut stonden we binnen het half uur 0-3 achter. De coach, die met betraande ogen het schouwspel aanzag, moest ingrijpen en bracht Slaf en Jeff na ruim een half uur spelen. Kapelle ging wat beter voetballen en de kopjes gingen omhoog. Vlak voor rust ging Jeff op rechts goed door en via Harry kwam de bal bij John die geen moment aarzelde en de bal uit een halve draai de linkerkruising in joeg, 1-3!

Het geloof was ineens terug en een minuut na de 1-3 was het wederom Jeff die op rechts goed doorging. Een bekeken bal op Harry die de bal strak voor gaf. John kwam een voetlengte te kort om de bal binnen te schuiven en de spanning voor rust volledig terug te brengen.
In de rust werd afgesproken de tweede helft te starten zoals de eerste was geëindigd. Dit gebeurde ook en Kapelle voetbalde goed en kansen werden gecreëerd. Tien minuten na rust gaf Slaf de bal goed voor en onze aanvallende back Gers kopte de bal snoeihard net over. Wolphaartsdijk ontsnapte. Kapelle ging door met goed voetballen, alleen de aansluitingstreffer bleef uit. Captain Ed was nog dichtbij met een mooi schot uit de draai. De ietwat mollige keeper van Wolphaartsdijk sloeg de bal knap uit de hoek.

Zoals wel vaker dit seizoen viel het doelpunt niet en dan gaat de gouden regel weer in werking…. In de 70ste minuut werd een voorzet slecht verwerkt en kwam Wolphaartsdijk op 1-4. Met nog 20 minuten te gaan leek de wedstrijd beslist.  Een minuut na de 1-4 kreeg 36 een corner. Deze werd simpel wegwerkt door Wolphaartsdijk die er meteen met 5-6 man uitkwamen. Aan Kapelle zijde bleef 7 man staan kijken waardoor Wolphaartsdijk de wedstrijd definitief kon beslissen. Dit werd slecht uitgespeeld en Kapelle kwam goed weg. Weer een minuut later was het de sterk spelende Gers die wederom mee op kwam. Hij mikte de bal keurig langs de keeper, alleen helaas ook over de goal.
Niet veel later kwam Kapelle toch terug tot 2-4. De mooiste aanval van het seizoen werd beloond met een mooie treffer. VDB gaf de bal mee aan Slaf, die opende goed op John die niet egoïstisch was, maar de bal keurig klaarlegde en Spick schoot de bal beheerst binnen. De spanning was enigszins terug.

Kapelle ging alles of niets spelen. Het werd helaas niets en in de laatste 5 minuten werden nog twee goals (eenvoudig) weggegeven. Eindstand 2-6! Een wedstrijd met  2 gezichten. Een heel goed middenstuk was helaas niet genoeg om een dramatisch begin en matig einde goed te maken.
De uitslag had gelukkig geen invloed op de avond die volgen zou. Een mooi feestje in de Zwaan, met goed eten, een last-minute oppas zodat Beul kon blijven, drankspelletjes, de jarige B-100 in zijn ondergoed op een stoel en diversen punten in het brokkelklassement. Een ouderwets avondje 36.
Volgende week mogen we uit naar Bruse Boys. Altijd een lastige tegenstander. We zullen dus vol aan de bak moeten!