14 oktober 2013

Yese 3 - Kapelle 36: Een heuse Derby!

Na een prachtige pot voetbal, tegen Duiveland, resulterend in een 2-1 overwinning voor Kapelle, stond zaterdag de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. En het was er niet zomaar één! Want de ontmoetingen tussen Kapelle en Yerseke zijn altijd wedstrijden waar van alles kan gebeuren! Om 12:30 klonk het eerste fluitsignaal voor de aftrap van deze heuse derby. Met een selectie van 16 man sterk, zou Yerseke opzij moeten worden gezet. Yerseke spelend in de gele sokken, om verwarring in tenues te voorkomen, naar beslissing van arbiter Hout.

De eerste 10 minuten kon Kapelle haar voetbalkwaliteiten laten zien met af en toe kansen van de beweeglijke aanvallers. Na deze 10 minuten, kwam ‘Yese’ wat op stoom. Dit leidde uit eindelijk tot een doelpunt. Na zo’n 36 minuten tekende de thuisploeg voor de openingstreffer, door doelman B100 te passeren, die nota bene zijn seizoensdebuut maakte. Waar Kapelle vooraf bang voor was, kwam tot uiting. Wederom stond er een achterstand op het scorebord, terwijl het rustsignaal naderde.
Om niet met een achterstand aan de thee te hoeven nippen, liet Kapelle in de slotfase van het eerste bedrijf zien wat het in huis had. Een schitterende aanval leidde tot een voorzet op maat van Staaf, waarna John de bal, tevens schitterend, binnen kon schieten! De Kapelse leeuw was losgelaten: 1-1.

De tweede 45 minuten gingen op en neer. Overall gezien was een gelijkspel niet geheel onverdiend geweest. Kansen waren in beide doelgebieden zichtbaar, maar echt aan het werk moesten de doelverdedigers niet. Tot Staaf 1 op 1 met de Yesese keeper verscheen. Hier bleek de doelman allert te zijn en kon de bal ternauwernood tot een hoekschop verwerken. Ook werd John nog eenmaal afgevlagd voor buitenspel, waardoor een treffer van hem werd afgekeurd. De doelman van Yese werd wat vaker aan het werk gezet, waardoor Yese wist dat er iets moest gaan gebeuren. Het spel werd wat fysieker van twee kanten en een heuse titanenstrijd was ontketend.
Uiteindelijk was het John, die rond de middellijn de bal controleerde, om hem vervolgens diep mee te geven op Staaf! Staaf wist de verdediger van zich af te schudden en kon zo doorlopen op de Yesese doelman. Waar het eerder in de tweede helft niet lukte, faalde hij nu niet en beheerst schuift hij bal tegen de touwen: 1-2!
De slotfase was meer voor Yese, die nog even alles op alles zetten. Gers formuleerde het prachtig: “Kapelle kruipt in de schulp”. Dit resulteerde nog in een mogelijkheid voor de ploeg uit Reimerswaal, maar vanaf een meter of 12, vloog de bal over het doel. Verder stond de Kapelse defensie keurig haar mannetje en werd er verder geen speler van Yese doorgelaten.

Dit betekende de eerste uitoverwinning voor Kapelle 36. De 2e positie wordt bekleed, achter het sterke SSV’65 3 en de hete adem van respectievelijk DFS 2, MZC’11 3 en Bruse Boys 3, is voelbaar in de Kapelse nekken. Al met al weer een sterk staaltje voetbal, van Kapelse zijde, die in een prachtig schouwspel aan het langste eind wisten te trekken. Volgende week wederom een avontuur, buiten de gemeentelijk grenzen. De reis zal gaan naar Scharendijke. ZSC’62 3 heeft 1 punt uit vier wedstrijden, dus zullen gebrand zijn om de stralende seizoensstart van Kapelle een hak te zetten, in eigen huis. Maar zolang we ons eigen spel kunnen blijven spelen, is er zeker weer resultaat te halen!!