27 oktober 2013

Kapelle ontvangt Wemeldinge: Wederom een prachtige derby

Afgelopen zaterdag was het 2e elftal van Wemeldinge te gast op Sportpark Het Groene Woud. Wemeldinge had vorige week de eerste 3 punten van het seizoen gepakt en dit smaakt voor de mannen uiteraard naar meer.
Kapelle daarentegen had vorige week het eerste gelijkspel van het seizoen geboekt. Dit puntverlies wilden de mannen van het 3e elftal van Kapelle maar wat graag recht zetten. Daar staat tegenover dat Kapelle – Wemeldinge garant staat voor een voetbalschouwspel waar men naar uitkijkt. Na de gewonnen derby tegen Yerseke, twee weken terug, was Kapelle met een ruime selectie klaar voor de volgende derby in de Zaterdag reserve 4e Klasse 01.

Wegens absentie van de arbiter bij Kapelle 2, startte de wedstrijd van het 3e elftal 20 minuten later. Oud-trainer Ben van Belzen werd op het allerlaatste moment ingeschakeld om het duel tot een goed einde te brengen. Dank hiervoor.

Als gezegd klonk het startsignaal rond 14:47 voor de aftrap. Waar het affiche ‘Kapelle 3 – Wemeldinge 2’ veelbelovend lijkt, begon de partij matig. Beide partijen leken de wedstrijd aan te voelen en dit resulteerde in slechts enkele mogelijkheden. Kapelle was tweemaal dreigend uit een vrije trap van Slaf en Coïs mistte na een mooie voorzet van Wietse. De betere mogelijkheden waren toch wel voor Kapelle.
Wemeldinge begon zich op te fokken en dit resulteerde uiteindelijk in een 4 tegen 2 situatie. Doelman Hamelink was attent en wist een harde knal in de korte hoek te keren. Kapelle zakte in en Wemeldinge kreeg langzaam vat op de wedstrijd. Al met al bleef de 0-0 in stand tot het rustsignaal.

Alle 4 wissels waren bij de start van het tweede bedrijf ingezet, als gevolg van blessures. Kapelle wankelde. Desalniettemin knalde Kapelle uit de startblokken. Via mooie aanval over rechts kreeg Wietse de bal bij John, die zijn poging op de paal uiteen zag spatten. Het antwoord van Wemeldinge kwam met een geplaatst schot vanaf ‘de zestien’, die Stefan met zijn vingertoppen de korte hoek in voelde schuiven: 0-1.
Het leek Kapelle niet veel te doen, want de Beul kwam enige tijd later in positie voor de goal! Maar schoot te gehaast en te wild, waardoor de bal boven, in plaats van onder, de lat eindigde. Ook John mocht nog een keer naast de goal schieten.
De gelijkmaker kwam dan ook. Alleen op een manier, waar we ons wellicht voor mogen schamen… Het spel werd stil gelegd voor een blessurebehandeling. Uit de scheidsrechtersbal die volgde, zou Wietse de bal terugspelen naar Wemeldinge, maar hij schoot de bal (schitterend, dat wel) in de kruising: 1-1. Ongeloof heerste bij Wemeldinge.
Wemeldinge ging feller spelen en trok de wedstrijd wederom naar zich toe. Als logisch gevolg van deze lawine, kwam de 1-2 en 1-3 niet uit de lucht vallen. Mooie aanvallen van Wemeldinge werden mooi afgerond, daar waar Kapelle het laatte. Kapelle was alleen nog een keer dreigend door een afstandschot van Mous. Moegestreden. Ze was moegestreden. En alsof de Penaltyduivel dit doorhad, belande de bal weer op de stip. Ditmaal wist Hamelink de bal magistraal te keren en een grotere afstraffing bleef uit. Uit de counter die volgde was het zelfs Kapelle dat liet zien dat ze toch echt wel meer in haar mars had. Via een counter uit het boekje mocht Wietse voor zijn 2e van de wedstrijd tekenen en voor de eindstand zorgen: 2-3.


Een matige partij van Kapelse zijde, waar Wemeldinge uiteindelijk terecht aan het langste eind mocht trekken. Een mooie partij voor de neutrale supporter, maar voor volgende week zal er toch anders gevoetbald moeten worden. Wolfaartsdijk zal paraat staan om de reeks van twee wedstrijden zonder overwinning door te laten lopen. Maar Kapelle zal aantreden met de overtuiging om het zicht naar boven vast te houden. Wolfaartsdijk 2 is een mooie opmars voor de thuiswedstrijd tegen SSV’65 3 de week erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten