03 november 2013

Wolfaartsdijk 2 - Kapelle 36: Kan Kapelle weer aanhaken?

Na de zeperd van vorige week tegen Wemeldinge (2-3) en het teleurstellende gelijkspel tegen ZSC'62 (1-1) moesten we vandaag weer eens de 3 punten zien te pakken. In Wolfaartsdijk wachtte het tweede elftal van de plaatselijke vereniging die vorig jaar uit de derde klasse was gedegradeerd, maar dit jaar nog niet het lek boven hebben gevonden. Hierdoor staan ze redelijk onderaan.

Om half 2 (de kleedkamers waren nogal vol, daarom begonnen we een kwartiertje later) trapte Wolfaartsdijk af. De eerste minuten waren aftasten, maar al gauw zette Kapelle Wolfaartsdijk onder druk. Na goed druk zetten van John speelde de linksback van Wolfaartsdijk terug op de keeper. dit was voor hun helaas te kort en kon Beul goed ertussen komen en kon, als een echte spits, de bal knap voorlangs de keeper binnen tikken, 0-1.
Hierna verzuimde Kapelle om door te drukken en hierdoor kwam Wolfaartsdijk in het spel. Na al een dot van een kans gemist te hebben, was het de aanvoerder van Wolfaartsdijk die een paar man van Kapelle het bos instuurde en op doel schoot. In eerste instantie leek B100 nog de bal te pakken hebben, maar tot ongeloof van Kapelle rolde de bal zeer langzaam over de lijn, door de benen van B100, 1-1.
Na de gelijkmaker was het weer Kapelle die het spel naar zich toe trok. Onder een luid olé, olé (waar Barça jaloers op zou zijn) van de supporters speelde Kapelle de bal gemakkelijk rond. de 1-2 kon niet lang op zich laten wachten en deze viel ook. na een aanval over meerdere schijven was het Cois die, naar eigen zeggen zelfs met zijn edele delen, binnen kon tikken op aangeven van Ashwin, 1-2. Hierna kwamen nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer voor de rust, 1-2.
De tweede helft had Kapelle een paar wijzigingen in het elftal aangebracht en dit zorgde ervoor dat er toch een beetje rommelig werd gevoetbald. Hierdoor kon Wolfaartsdijk weer aanvallen en niet zonder resultaat. Een steekbal door het midden werd opgepikt door de spits van Wolfaartsdijk en die kon met zijn teamgenoot B100 uitspelen en afleggen, 2-2.
Dit was toch weer een tegenvaller voor Kapelle, aangezien Wolfaarts tot dan toe nog nauwelijks voor goal waren geweest. Gelukkig werden we weer geholpen door wederom een te korte terugspeelbal van het thuisspelende team. Wietse kon de bal oppikken en rondde beheerst af, 2-3.
Hierna ging het spel een beetje over en weer. Uit een counter gaf John de bal voor. In de zestien stonden zowel Wietse als Cois te wachten, en het was Cois die met links, via onderkant lat, de bal kon binnenknallen, 2-4.
Hierna geloofden beide teams het wel en floot de scheids ook eerder af, omdat het spel al gespeeld was en de volgende teams al stonden te trappelen om het veld te betreden.

De eerste helft was een zeer goede helft, de tweede helft wat rommeliger. Al met al een goede generale voor volgende week. Dan staat namelijk de topper op het programma, Kapelle 36 - SSV'65 3. Inzet is de koppositie in de competitie, dus komt allen kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten