20 oktober 2013

ZSC’62 3 – Kapelle 3: een wedstrijd met 2 kanten

Op een zonnige middag mocht het sterrenensemble van Kapelle aantreden tegen ZSC’62 uit Scharendijke. Doordat het eerste en het tweede niet hoefde te voetballen van ZSC, wisten we dat er versterking in de ploeg zou komen bij de bezoekers. Doordat ze namelijk nog maar 1 punt hadden gepakt en vorige week met 8-0 verloren hadden, wouden ze vandaag goed voor de dag komen.

Desondanks was het na het eerste fluitsignaal duidelijk wie de betere van het spel was. Kapelle liet lekker het balletje rondgaan en ZSC kon er alleen maar naar kijken. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar op een of andere manier wou de bal er maar niet in. Wietse was er dicht bij (Lat), Beul kwam 1 op 1 maar werkte te gehaast af, Beul nogmaals die dit keer zijn bal op de lijn gepakt zag worden door de keeper en John die ook een paar goede kansen had. Desondanks wisten we de bal niet het doel in te krijgen en mochten we, ondanks 36 kansen op een doelpunt, aan de thee met de brilstand: 0-0.

De tweede helft begonnen we met 3 wissels, om te proberen de zijkanten beter te benutten. We wisten ook dat ZSC inmiddels had gewisseld en de mid mid van het eerste in het elftal had gezet. Hierdoor kreeg ZSC ook vat op de wedstrijd en ging het spel gelijk op. Ook nu kreeg Kapelle weer genoeg kansen, en het was John die rond de 60ste minuut op aangeven van Beul goed tussen 2 man doorging en kon afronden: 0-1!
Hierna bleef het spelbeeld op en neer golven en kwamen ook de mannen uit Scharendijke steeds meer voor de goal. Lars keepte een goede wedstrijd en ranselde nog een paar ballen mooi het doel uit. Een kwartier voor tijd kreeg ZSC een vrije trap. Derme lette even niet op en de rechtsback mocht zo de bal het doel inschieten: 1-1.

Na de gelijkmaker probeerde we nog van alles om een winnend doelpunt te maken, maar dit mocht niet meer baten. Wel kreeg Beul nog een onbegrijpelijke gele kaart van een scheids die dacht dat Beul een tegenstander vloerde, maar in feite gewoon over zijn schoenen struikelde. Ondanks protesten van (beide!) kanten kreeg Beul toch een gele kaart en mocht hij 8 minuten voor het einde alvast gaan douchen, doordat je bij een gele kaart 10 minuten naar de kant moet. Hierdoor kwamen we nog een beetje in de problemen, maar eindigde de wedstrijd in een 1-1 stand.

Overal gezien moesten we, vooral in de eerste helft, gewoon winnen hier. Maar om te winnen moet je ook kansen afmaken en dat is vandaag niet gelukt. Volgende week mogen we thuis aantreden tegen Wemeldinge en gaan we proberen de ongeslagen thuis status te behouden!