18 november 2013

Heer Arendskerke 3 - Kapelle 36; Kapelle in een opwaartse spiraal?

Na de zwaarbevochten overwinning in Wolfaartsdijk mochten de mannen uit Kapelle aantreden tegen Heer Arendskerke 3. Dat de tegenstander in de onderste regionen van de competitie stond, maakte het voor ons niet makkelijker, doordat we juist tegen deze tegenstanders het altijd lastig hebben.

Het begin was uitermate goed van Kapelle. Arendskerke werd flink onder druk gezet. Zodra de bal verloren werd aan de tegenstander werd er meteen flink druk gezet om zo de bal weer terug te krijgen. Hierdoor kregen we snel balbezit en waren de ploegen meestal te vinden op de helft van Arendskerke. Dit resulteerden ook in kansen voor onder andere Cois, John en Jurian.
Na een kwartiertje spelen kwam dan ook de beloning in de vorm van een goal. Na een matige uittrap van de keeper kon Cois de bal oppikken en alleen af op de keeper. De keeper kon zijn fout herstellen door Cois knap van scoren af te houden, maar in de rebound was Jurian er als de kippen erbij om te scoren, 0-1.
Na de goal bleef Kapelle goed drukken en kregen we nog een aantal kansen door mooie voorzetten van Ashwin en Van de Boom, maar een goal bleef uit. De beste kans kwam nog van de kant van Arendskerke, die na een counter de bal mooi gaf en de nummer 10 van Arendskerke de bal vanuit een moeilijke hoek over Staaf wou lobben, maar Staaf bokste de bal netjes uit de goal. Ook poeierde Bal nog een voetbal kneitertje hard op doel, maar gescoord werd er niet meer.  Hierdoor gingen we aan de thee met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon zoals de eerste helft ook begon. Kapelle zette druk en Arendskerke kwam er nauwelijks uit. Na wederom het missen van een aantal dotten van kansen was het John die na een knappe rush over links de bal met een bekeken schot in de korte hoek van de keeper schoot, 0-2.
De 0-3 kwam van de voet van Cois. Na een voorzet van Spik was het Cois die de bal langs de keeper kon schieten, 0-3.
De mooiste van de middag kwam op naam van Slaffie. Na goed opendraaien zag hij de keeper voor zijn goal staan en hij bedacht zich geen moment. Vanaf een meter of 36 schoot Slaffie op doel en hij poeierde hem in 1x over de keeper heen, 0-4.

Na deze goal was het venijn wel uit de wedstrijd en geloofde beide partijen het wel. 0-4 was de eindstand en er werd lekker vertrouwen getankt in aanloop naar de belangrijke wedstrijd van volgende week. NOAD 3 is dan de tegenstander in de 1ste knock-out ronde van de beker! Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Kapelle om 14.30. Als we zo voetballen als vandaag moet dit goed komen!