23 februari 2014

Duiveland 3 - Kapelle 36: Eerste horde van de tweede competitiehelft

Na de vele afgelastingen en daardoor ook de lange herfst/lente stop, was het op een zonnige zaterdagmiddag dat de afgetrainde sterren van Kapelle 36 tegenover de mannen van Duiveland stonden. Duiveland stond een na laatste, maar de vorige wedstrijd was in een krappe 2-1 overwinning geƫindigd voor Kapelle, dus we wisten op voorhand dat het geen makkelijke wedstrijd werd.

Desondanks kwamen we binnen 5 minuten op voorsprong. Uit een voorzet van Wietse was het een verdediger van Duiveland die de bal wegwerkte. Helaas voor die verdediger caramboleerde de bal over de keeper heen en belandde in het doel van Duiveland, 0-1 voor Kapelle.
Na de 0-1 was het Duiveland die de bal liet rondgaan en ook de betere partij was. Er werden nog een paar kansen gemist, maar uiteindelijk was het dan toch raak. Een bal door het midden werd opgepikt door de spits van Duiveland. Hij kon 1 op 1 op B100 af, die de bal nog kon keren. De rebound werd wel binnengeschoten en zo kwamen ze weer op gelijke hoogte, 1-1.
Ook na de 1-1 was het Duiveland die de betere was. Na slap verdedigen van Jur kon de spits van Duiveland op goal af en schoot de bal achter B100, 2-1.
Na de 2-1 ging het spel een beetje op en neer, maar weinig kansen waren er meer te noteren. Er was nog wel een bekeken schot van Dinant vanaf 36 meter, maar deze werd ternauwernood over de lat getikt door de keeper van Duiveland.
Met een 2-1 stand gingen we rusten en wisten we dat we toch een tandje bij moesten doen om geen onnodige punten te gaan verspelen.

Derme kwam in de rust het veld in om meer evenwicht en rust te brengen in het Kapelse spel. Het spel werd hierdoor een stuk beter en er kwamen ook een paar kansjes uit. Uit een corner was het Duiveland die de bal halfslachtig wegwerkte. Beul zag de bal op zich af komen en bedacht zich geen moment. Met een heerlijke halfvolley schoot hij de bal onberispelijk in de winkelhaak achter de keeper. Als er camera's hadden gedraaid, had hij meegedaan voor de Puskazs award voor mooiste doelpunt: 2-2.
Hierna ging Kapelle op jacht naar het winnende doelpunt. Na het doelpunt van het jaar had ook Beul de misser van het jaar op zijn schoen. Na een voorzet van Jur stond Beul vogeltjevrij voor de keeper, maar vanaf zo'n 6 meter schoot hij de bal bijna over het vangnet. Gescoord werd er niet meer, dus eindigde de wedstrijd in een 2-2, het eerste gelijkspel voor Kapelle in de competitie.

Na een zeer slechte 1ste helft waarin er nauwelijks gevoetbald werd, was het in de tweede helft een stuk beter. Deze tweede helft zullen we dus moeten meenemen naar de volgende wedstrijd. Dit is op 8 maart in Brouwershaven tegen het eerste van de lokale voetbalclub. Tot dan!