09 maart 2014

Brouwershaven 1 - Kapelle 36: Pakt Kapelle z'n eerste overwinning in 2014?

Na het gelijkspel tegen Duiveland was het tijd om naar Brouwershaven te rijden om daar te spelen tegen het eerste elftal van Brouwershaven. Deze ploeg werd de vorige keer verslagen met 7-2 op het eigen veld en dus waren we vastberaden om weer met dikke cijfers te winnen op deze mooie lentemiddag.

Na ongeveer 5 minuten lag de bal al in het netje. Een voorzet van John belandde bij Beul, die een mega hard schot in gedachten had. Helaas voor hem raakte hij de bal met zijn teen, maar met enig fortuin rolde de bal richting de verste hoek en kon de keeper er alleen maar naar kijken, 0-1.
We dachten met z'n allen een makkelijke middag tegemoet te komen en lieten het balletje lekker rondgaan. Van de thuiswedstrijd wisten we nog wel dat de spits van Brouwershaven in z'n eentje ervoor zorgt dat dat team scoort. Ook nu was het weer het geval. Na balverlies op het middenveld was het diezelfde spits die door het centrum van de verdediging slalomde en de bal voorbij B100 schoof, 1-1.
Hierdoor raakten we toch een beetje van slag en werd het aan beide kanten rommelig. Dit resulteerde in meerdere kansen voor Brouwershaven, die ook de 2-1 erin schoot. Na slordig balverlies was het wederom de spits van Brouwershaven die door de defensie liep en uiteindelijk de bal wederom binnen schoof, 2-1.
Hierna ging Kapelle op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook. Nadat Beul een schot wou lossen, tackelde een verdediger van Brouwershaven naar de bal. Helaas voor deze verdediger zette Beul zijn voeten hier voor, waardoor de verdediger Beul onderuit haalde. De scheids floot voor een penalty, die John mistte. Gelukkig kwam de bal weer terug voor de voeten van John, die vervolgens zeer koel bleef en de bal links van de keeper in de hoek schoot, 2-2.
Met deze stand gingen we aan de thee en wisten we dat we nog een zware kluif kregen aan deze ploeg in de tweede helft.

De tweede helft zijn we wat anders gaan spelen, om zo meer druk te geven op de verdediging van Brouwershaven. Helaas voor ons hadden ze de spits van Brouwershaven niet gewisseld. Het is dat de beste man niet zo goed kan overspelen, anders hadden er veel meer doelpunten gevallen. zowel de 3-2, 4-2 en 6-2 waren counters die de spits van Brouwershaven kon binnentikken. Alleen de 5-2 was een vrije trap, die verkeerd werd beoordeeld door B100 en hierdoor precies boven de handschoenen en onder lat verdween.
Kapelle probeerde het nog wel, maar het ontbrak ook een beetje aan geluk. Beul was nog het dichtst bij met een schot uit de draai op de paal, maar echt aanspraak maakten we niet meer op de overwinning.

We zijn afgebluft op inzet en conditie, en dit zal volgende week toch een stuk beter moeten zijn, willen we punten pakken tegen Yerseke, de eeuwige rivaal. Met extra trainingsdagen (toch Gers?) zullen we de mouwen moeten opstropen om een goede pot neer te zetten tegen Yerseke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten