16 maart 2014

Zonnig Groene Woud schouwburg voor Kapelle - Yese

Om 12:45 klonk het fluitsignaal voor de derby tussen Kapelle 3 en Yerseke 3. De heenwedstrijd op Yeses terrein eindigde in een overwinning voor de Kapellenaren en na de zeperd vorige week tegen Brouwershaven 1 (6-2 nederlaag) was de Kapelse Manschaft gebrand op een overwinning. Het was inmiddels alweer enige tijd geleden dat Kapelle de volle 3 punten in een wedstrijd wist te bemachtigen.

De eerste helft begon al spectaculair met vrijwel direct een tweetal kansen voor Kapelse zijde. Na ongeveer 5 minuten resulteerde dit offensieve spel in een handsbal van een Yesese verdediger: Strafschop! Stefan Hamelink mocht Kapelle in een zetel brengen en schoot de 1-0 onberispelijk binnen! Na de 1-0 ging Kapelle door. De eerste echte kans van Yerseke bleef uit, maar ook Kapelle kon geen kansen klaarspelen. Meest dreigende moment was een corner van Ashwin, dat resulteerde in een scrimmage in het 16metergebied, maar een potje hoofdtennis mocht geen treffer opleveren. Hierna volgde een rustige fase in de wedstrijd en ook Yese kon zich een paar keer voor het doel van Kapelle laten zien. Derme probeerde met zijn invalbeurt, 4 minuten voor rust, een tweede treffer te forceren, maar dit mocht niet baten. Op slag van rust vond ook een combinatie tussen Eddy en John niet het net. Aangezien ook Derme geen verandering kon brengen in de score, gingen beide elftallen aan de thee met een 1-0 ruststand.

Na rust bleef Derme van het veld. Zijn explosieve spel had helaas geresulteerd in een blessure. Het spelbeeld van voor rust bleef ongewijzigd. Na 5 minuten werd Wietse vrij gespeeld voor de het Yesese doel en kwam oog in oog met de doelman van Yese, maar laatstgenoemde trok aan het langste eind. De corner die hieruit volgde belande op de schedel van Hamelink. Een snoeiharde kopbal werd door uitstekend verdedigend werk, ternauwernood van de doellijn gekopt. Eddy zag enige tijd later zijn schot voorlangs gaan en ook Hamelink kon 1-op-1 niet zijn tweede treffer opeisen. Kapelle was niet veel beter dan Yese, maar had zeker de betere kansen. In de 70e minuut was het echter Yese dat voor het tweede doelpunt van de wedstrijd tekende. Met een goed geplaatst schot van buiten de 16 werd doelman Jeff Alberts gepasseerd in de verre hoek: 1-1. De enkele kansen van Yese werden vooralsnog uitstekend verwerkt door de Kapelse defensie, maar toch wist Yese een antwoord te brengen op het offensief van Kapelle.
Kapelle was echter niet lang aangeslagen en kansen bleven komen. Ashwin schoot over en John kreeg even later de bal voor zijn voeten na een foute pass van de doelman, maar hij completeerde het een-tweetje en de doelman kon redding brengen. Volgens verslaggever ter plaatse Gers was deze: “Knapper om te missen”,
Heel even leek Yese in de slotminuut nog af te gaan op de 1-2, maar Jurriën kon de aanvaller met zijn ‘rugzakimitatie’ afstoppen.

Eindstand: 1-1. Een sterke wedstrijd van Kapelle. Het spel niet geheel gedicteerd, maar wel een regen van kansen gecreëerd. Helaas resulteerde dit niet in een overwinning, maar al met al kan teruggeblikt worden op een goede wedstrijd. Volgende week blijft het 36e in eigen gemeente en gaat de reis niet verder dan Wemeldinge! Ook een wedstrijd die altijd beladen is. Om 15:00 wordt de ploeg van trainers VDB en Elmo verwacht op de Wemeldingse grasmat. Zolang er kansen gecreëerd blijven worden, zoals vandaag kan het daar niet misgaan. Het spel was in ieder geval beter dan vorige weken en dat biedt perspectief voor volgende week!