23 maart 2014

Wemeldinge 2 - Kapelle 36: Derby binnen de dorpsgrenzen

Op zaterdagmiddag moesten zowel het eerste als het derde van Kapelle in Wemeldinge aantreden. Om 3 uur klonk het eerste fluitsignaal, na grondige inspectie van de pasjes.

Vanaf het begin was het Wemeldinge dat fel aan de wedstrijd begon, met het windje in de rug. Dit resulteerde in een paar kansen voor Wemeldinge. Kapelle kwam er nauwelijks uit. Na 10 minuten was het ook Wemeldinge die op voorsprong kwam. Een indraaiende voorzet vanaf rechts kwam in het strafschopgebied waar de rechtsvoor van Wemeldinge Jur net te snel af was. Hij schoot de bal beheerst binnen; 1-0.
Hierna was het nog steeds Wemeldinge dat de touwtjes in handen had. Maar na een tijd kwam ook Kapelle in het spel en kwamen er ook kansen voor Kapelle. Zo was het Eddy, die na een vroege voorzet van Dinant de bal op de kruising kopte, en schoot Jur nog bijna een corner in één keer binnen. Na een minuut of 36 was er weer een corner voor Kapelle. Jur schoot de bal richting de tweede paal, waar Lennart klaar stond om de bal netjes in de hoek te koppen; 1-1.
Met deze stand gingen we rusten en mochten we aan de zwarte thee.

De tweede helft begonnen we met een paar wissels. Kersverse papa E. mocht 1 helft spelen, alvorens hij weer terug moest naar Quinten en Dinant moest weer gaan werken.
Met het windje in de rug was het Kapelle die de klok sloeg. Zo was het Beul die na 2 minuten vrij mocht aanleggen om de 2-1 binnen te schieten, maar hij besloot om nog even de keeper in te schieten. Eddy kreeg ook nog een paar kansen, maar deze wist hij helaas niet te verzilveren. Na een minuut of 70 werd Slaf vanaf achter getackeld, maar doordat we de bal in bezit hielden, ging het spel door. Staaf dacht er het zijne van en besloot om dit te melden tegen de scheids. De scheids was hier niet van gediend en stuurde Staaf 5 minuten naar het strafbankje. Hierdoor was het Slaf die even een instant keeper werd. In die 5 minuten kreeg hij meer te doen dan Staaf de tweede helft. Zo dook Slaf nog even de bal uit de hoek alsof het niks was.
Na weer met 11 man op het veld te staan, was het wederom Kapelle dat weer begon te stormen richting het doel van Wemeldinge. Helaas werd er niet meer gescoord en sloten we wederom een wedstrijd met een gelijkspel af.

Het veldspel is de afgelopen 2 weken prima, alleen belonen we onszelf nog niet met doelpunten. Als we echter zo blijven voetballen, moeten we vanzelf een keer gaan winnen in 2014. De volgende kans is volgende week thuis tegen Bruse boys. Dit zal weer een zware pot worden, maar met het huidige veldspel moet het goed te doen zijn.