01 april 2014

De Boys uut Bru op bezoek

De 18e wedstrijd van het seizoen voor Kapelle 3 en Bruse Boys 3. Een ontmoeting tussen twee directe concurrenten. Kapelle had voor aanvang van de wedstrijd 25 punten en Bruse Boys had 1 puntje minder. Voor beide ploegen dus een mogelijkheid op 3 heel belangrijke punten!

Op een prachtig zonnige zaterdag vond de aftrap plaats op de Kapelse thuisbasis: Sportpark Het Groene Woud. In de beginfase was het, in tegenstelling tot de eerdere ontmoeting dit seizoen, Kapelle dat controleerde. De wedstrijd kwam langzaam op gang en de eerste mogelijkheid was voor Bru, maar elke eventuele doorbraak van Bru werd opgevangen door de sterk staande Kapelse defensie of doelman B100. Na ongeveer een kwartier spelen was het Kapelle met een knappe aanval, op zoek naar de openingstreffer. Vanuit de defensie werd de bal naar de rechterflank gestuurd, waar Jeff Alberts de actie maakte en de bal voor kon zetten. Hamelink kwam helaas net niet goed uit en zag zijn schot op doel naast gaan. Dit was het begin van een Kapels offensief. Een schot van Eddy belandde bij de Bruse doelman, en de halve volley van Jurrian belandde op het hoofd van een Bruse verdediger. Eddy vond nogmaals de Bruse doelverdediger na een scherpe steekpass van Ashwin.
Plots was daar dan de beste kans van Bruse zijde! Een voorzet werd rakelings over gekopt door Gers! Al met al goed uitverdedigd! Langzaamaan naderde het rustsignaal en leken beide ploegen met de brilstand aan de thee te gaan. Tot Len plots de bal voor zijn voeten kreeg en furieus uithaalde! Helaas zag hij zijn doelpoging aan de verkeerde kant van de lat eindigen.
Daarna was er een corner van Bruse Boys. De bal werd voorgegeven en Lennard kon de bal knap wegkoppen! Helaas kon een Bruse aanvaller deze bal opvangen en zonder de twijfelen vuurde hij zijn saldo vanuit de 2e lijn. Dwars door het drukbezette 16metergebied geraakte de bal in de verre hoek en B100 was kansloos: 0-1.

De tweede helft begon met beide ploegen gebrand op de overwinning. De betere mogelijkheden waren voor Kapelle, maar het was Bruse Boys dat knap op voorsprong was gekomen en dit niet meer weg wilde geven. Wietse was ingebracht in de rust en begon zijn wedstrijd met een rush langs de rechterflank. Zijn voorzet vond zijn weg richting Hamelink, maar hij wist de keeper niet te passeren. Nee, Kapelle miste net het doorslaggevende element. Bru had dit in de gaten en knalde hard terug. Een schot van afstand belandde plots prachtig buiten bereik van B100 en de 2-0 stond op het scorebord. Dit was echter niet de genadeklap. Kapelle bleef mogelijkheden creëren. Dit leidde tot een volgende rush van Wietse die de bal wederom voor wist te brengen. Een Bruse verdediger stond erbij en gaf de bal een high five wat een handsbal betekende. De strafschop werd genomen door Wietse en hoewel de Bruse Boy de juiste hoek koos, was het schot simpelweg te hard en te precies binnengeschoten, buiten zijn bereik: 1-2.

Beide ontmoetingen met Bru zijn geëindigd in een overwinning voor de Bruse Boys. Dit neemt echter niet weg dat Kapelle wederom heeft laten zien over de juiste voetbalkwaliteiten te beschikken, maar de finishing touch ontbreekt. In tegenstelling met de eerste wedstrijd, waar Kapelle simpelweg niks in te brengen had, had het vandaag zeker recht gehad op een punt, maar Bruse Boys was in de afronding net iets beter.

Niks aan te doen, volgende week komt Wolfaartsdijk op bezoek en dan volgende week maar de 3 punten opeisen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten