06 april 2014

Kapelle 36 - Wolfaartsdijk 2: Pakt Kapelle eindelijk de eerste overwinning in 2014?

Doordat zowel het eerste, het tweede als het zesendertigste thuis moesten voetballen, moest Kapelle 36 aantreden op het derde veld. Dit veld staat bekend als een knollentuin waarop moeilijk combinatievoetbal te spelen is.
Om 14.30 klonk het eerste fluitsignaal. Meteen was het Kapelle die de bal, ondanks het slechte veld, goed liet rondgaan. Al in de 2de minuut was het Beul die de bal ontving en alleen door kon gaan op de keeper. Helaas was er nog een veldspeler van Wolfaartdsijk die hier een stokje voor wou steken, maar in plaats van de bal te spelen, gaf hij Beul netjes een tik achterop de voeten. Waar in de Eredivisie hiervoor een keurige rode kaart voor gegeven word, bleef het hier bij een vrije trap.
Een doelpunt van Kapelle kon niet lang uitblijven en hij viel ook. Na een heerlijke rush van kon Staaf de bal achter de keeper rammen, 1-0.
Na de 1-0 was het Kapelle die er lustig op los combineerde en kon Wolfaartsdijk niks anders doen dan verdedigen. Staaf kreeg de bal voor zijn voeten en zag Koole door het midden zichzelf vrijlopen. Staaf bedacht zich geen moment en gaf een heerlijke steekbal met buitenkantje rechts. Hierdoor kwam Koole alleen voor de uitkomende doelman. Koole zag dit en lobte de bal over de keeper heen, 2-0!
De 3-0 kwam op naam van Jurian. Na goed doorlopen van Beul op de keeper kon de doelwachter niks anders dan de bal wegschieten. Helaas voor de keeper raakte hij de bal compleet verkeerd en kwam recht in de voeten van Jurian, die hem zo in een leeg doel kon schuiven, 3-0.
Na de 3-0 kwam er toch een beetje gemakzucht in het elftal en was het Wolfaartsdijk die ook een goal kon meepikken. Op randje buitenspel was het de spits van de bezoekers die door kon lopen en hij rondde keurig af, 3-1.
Na de 3-1 was het spelbeeld rommelig en was er na een strakke corner van Ashwin nog een kopbal van Staaf, maar deze werd van de lijn gehaald door de verdediger van Wolfaartsdijk. We gingen met 3-1 aan de thee.

Na de rust kwamen er 3 wissels in en ging Kapelle verder waar het in de eerste helft aan begonnen was, namelijk aanvallen en combineren. 1 van de 3 wissels die het veld in kwam, was Cois. Cois maakte zijn rentree sinds lange tijd en luisterde zijn rentree binnen 5 minuten op met een doelpunt. Hij ontving de bal van Koole en met de punt werkte hij de bal achter de keeper, 4-1.
De 5-1 kwam ook op naam van Cois. Cois ontving de bal op links en wou de bal voor geven. De voorzet draaide weg bij iedereen en belandde zo in de verre hoek, 5-1.
De volgende kans was voor Van de Boom. Na slecht wegwerken van de keeper kon Boom de bal op de lijn erin glijden, maar mede dankzij de keeper en het feit dat Boom graag zijn shirt schoon houd, kon de keeper de bal nog over de zijlijn werken. Waar iedereen nog een beetje boos was op Boom, was het Ashwin die de bal ingooide naar Boom. Hij snapte de frustratie dat hij niet scoorde net en bedacht om maar eens op doel te schieten. Hij stond met zijn rug naar het doel, maar draaide weg bij de tegenstander en schoot halfvolley, via de handen van de keeper, schitterend binnen in de kruising! Hiermee werd de 6-1 aangeschreven.
Ook Wolfaartsdijk liet nog een keer van zich horen. na een vrije trap op randje 16, was het de spits van de bezoekers die aan mocht leggen. Doordat B100 zich een beetje verkeek op de bal, rolde het speeltuig zo over de doellijn, 6-2.
De 7-2 kwam op naam van wederom Boom. Na een corner was het Boom die met zijn borst binnen kon werken.

Na weken goed voetbal laten zien, maar niet te hebben gescoord, was het deze wedstrijd eindelijk wel raak. goed voetbal werd gecombineerd met doelpunten. Deze zullen we volgende ook nodig moeten hebben, willen we een kans maken tegen de koploper. SSV'65 is dan de tegenstander.