19 april 2014

Kapelle 36 gebruikt zijn fantasie tegen Arendskerke 3

In een fantasieopstelling trad Kapelle aan op het hoofdveld van Sportpark Het Groene Woud. Met nog drie wedstrijden te gaan arriveerde Heer Arendskerke 3 die nog strijden voor lijfsbehoud in de reserve 4e klasse, waar het seizoen voor Kapelle 36 er eigenlijk al op zit met een 5e plaats en 32 punten. Vooral na de overwinning van vorige week op koploper SSV’65 3 voelde Kapelle zich sterk en kon Arendskerke 3 geen problemen opleveren vandaag.

Dit moest gebeuren met een fantasieopstelling waar verdedigers aanvallers of keeper werden en andersom en middenvelders overal werden gepositioneerd, behalve op het middenveld!
De wedstrijd begon en Kapelle leek direct meer initiatief te nemen. Dit leidde in de 6e minuut tot een strakke voorzet van Hamelink en gelegenheidsspits Gers liet direct zien waar hij in de defensie zo bekend om staat: Kopkracht! Vanaf 22 meter kopte hij diagonaal de openingstreffer binnen: 1-0.
Er leek geen vuiltje in de lucht en het lukte de blauw-witten niet om uitgespeelde kansen te creëren. Ook Kapelle kon niet veel meer klaarspelen, tot na een minuut of 28. Slaffie mocht een vrij trap nemen vanaf een meter of 36. Door een scrimmage belandde deze bij Wietse, links in het strafschopgebied. Met een mooie sleepactie passeerde hij de Arndskerkse verdediger en knalde in de korte hoek de 2-0 binnen!
Waar het voortvarend leek te gaan voor Kapelle, kwam daar een minuut later geheel plotseling de tegentreffer. Beul speelde terug op Jurriën en deze nam de bal ongelukkig aan. De bal sprong van de voet en de Arndskerkse Ruud was alert en kon de bal omtoveren tot de 2-1!

Na rust wederom een aantal weerzienwekkende positiewisselingen. Arendskerke kreeg naar de aansluitingstreffer behoefte in meer en het spel werd fysieker. Arendskerke toonde puur degradatievoetbal en de spits bleef mopperen op de leiding. Kansen over en weer, waaronder een schot van Jeff net onder de lat, maar goed gepareerd door de Arendskerkse doelverdediger. Kapelle wilde toch niet verliezen, nu een overwinning voor het grijpen leek en Niels werkte de 3-1 binnen vanuit een corner.
Arendskerke mocht echter wederom aansluiting vinden na een overtreding in het strafschopgebied, wat logischerwijs een strafschop betekent: 3-2.
Met nog 10 minuten te spelen en beide ploegen moegestreden in de brandende Kapelse zon, proefde Arendskerke dat er meer te halen was dan alleen twee eenvoudige doelpunten. Aanvaller Ruud werd weggestuurd de diepte in en mocht Arendskerke voor het eerst sinds de 0-0 weer op gelijke hoogte brengen. De 3-3 was tevens de eindstand na nog een aantal furieuze pogingen van Kapelle om alsnog de volle drie punten in eigen huis te houden.

Deze wedstrijd gewonnen kunnen worden, maar door twee simpele mishandelingen van Kapelle werd Arendskerke in een zetel geholpen om een punt te stelen. Al met al een prima pot voetbal wat een goede basis is voor het teamuitje van Kapelle 36 bij hoofdsponsor H.C.R. De Zwaan. Volgende week mag de equipe aan de bak tegen de huidige nummer 2, MZC’11.

Een aanval van Kapelle wordt weggewerkt door Arendskerke

Vlagger van het eerste bedrijf: Niels Arkenbout volgt het spelletje nauwlettend.

Reserve Koole staat paraat om in te vallen.