13 april 2014

SSV'65 - Kapelle: Kan Kapelle zijn vorm vasthouden?

Na de eclatante overwinning op Wolfaartdsijk was het zaterdag de beurt om op reis te gaan naar buurgemeente Goes, om daar te voetballen tegen de koploper SSV. Tot vorige week waren de mannen uit Goes nog ongeslagen geweest, maar dankzij DFS hadden ze daar hun eerste nederlaag geleden.

We begonnen de wedstrijd op het kunstgras, wat voordelig is voor ons positiespel. De eerste helft was een gelijkopgaande helft. De eerste kans was voor Kapelle, die een schot loste. Helaas was het Beul die de bal net over schoot. Na de helft van de eerste helft was het toch SSV die beter in de wedstrijd kwam. Gelukkig hadden de spitsen van SSV het vizier niet op scherp en was het dankzij uitmuntend keeperswerk van Jeff dat we konden gaan rusten met de brilstand, 0-0.

De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste helft. Waar in de eerste helft alle ballen over, naast of tegen de keeper aan geschoten werden, was de eerste de beste aanval meteen raak. John kreeg de bal in zijn voeten en twijfelde niet. Hij schoot op doel en de bal belandde zo achter de doelman, 0-1!
SSV besefte dat ze moesten winnen om zo aanspraak te blijven houden op het kampioenschap en gingen weer ten aanval. De bal was niet in de voeten geweest van Kapelle, of de bal lag er bij ons alweer in, 1-1.
Kapelle herstelde zich razendsnel van deze tegengoal en zette weer een nieuwe aanval op. Ger gaf de bal voor over rechts en belandde bij Beul. Beul nam de bal drophalfvolley op de slof en hij suisde langs de keeper van SSV het doel in, 1-2.
Na de 1-2 had Beul nog een vlammend schot richting doel, maar deze spatte uiteen op de lat. De rekening van de deuk wordt later nog opgestuurd, zo is vernomen..
SSV had desondanks snel antwoord op de tegentreffer. Na goed doorkomen over links van SSV konden ze zo de bal binnenwerken, 2-2.
4 minuten na dat doelpunt was het wederom Kapelle dat weer op voorsprong kwam. Nadat Koole keurig de bal van de voeten van een SSV verdediger plukte, zag hij dat de verre hoek vrij was. Met een nette boogbal schoof hij de bal achter de keeper, 2-3.
De 2-4 kwam van John. Nadat Beul de bal op doel schoot, moest de keeper lossen op het schot. John was er als de kippen bij om de bal in de bovenhoek te schieten!
Hierna was het geloof bij SSV in een overwinning wel een beetje verdwenen, maar desondanks pikten ze toch nog een doelpuntje mee. Na wederom goed doorkomen van de spits van SSV over de linkerkant schoof hij de bal beheerst binnen achter Jeff. 3-4.
Hierdoor kwam er toch nog een beetje geloof in een overwinning, maar het was gelegenheidsspits Ome E. die zijn goal mee pikte! Na een schot van John loste de keeper wederom en was Ome E. er als de kippen bij om de bal over de keeper te wippen en als een volleerd spits de bal in het goal te schieten! Dit betekende de 3-5 en tevens ook de eindstand.

Met een matige eerste helft en een enerverende 2de helft waarin strijd en vaak goed combinatiespel een verdiende overwinning voor de mannen uit Kapelle. Volgende week komt 's Heer Arendskerke op bezoek. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en die moet uiteraard omgezet worden in een overwinning, om dit 's avonds te kunnen vieren tijdens het teamuitje in het café van de sponsor!