04 mei 2014

MZC'11 3 - Kapelle 36: De laatste loodjes wegen het zwaarst

In de laatste speelronde moest Kapelle tegen MZC'11 uit Zierikzee aantreden. De wedstrijd op Kapelle werd gestaakt wegens wanordelijkheden. We wisten dus dat het een heet wedstrijdje ging worden, met de blaaskaken uit Zierikzee. Wegen diverse afmeldingen vanuit het team reisden we af met 10 man, waaronder Rik van de B's. Na een kwartier kwam Marvin nog met Justin aan. Hiervoor hartelijk dank dat er nog zo meegedacht werd mannen!

De wedstrijd begon zoals gedacht. Met 10 man probeerden we net voor de middenlijn te verdedigen. Dit ging met enig fortuin goed, totdat Poulsen van MZC vanaf een metertje of 20 kon aanleggen en de bal keurig in de rechterbenedenhoek binnen schoot, 1-0.
Kort daarna kwam Justin het veld in en hadden we 11 man in het veld staan. Het spelbeeld wijzigde nauwelijks. MZC'11 had de controle over de wedstrijd, maar kansen kreeg het nauwelijks. Kapelle had daarentegen soms scherpe counters, waaruit ook een goal viel. De bal belandde bij Rik op linksmid, die een prachtige vroege voorzet verstuurde waaruit Wietse netjes de doelman verschalkte, 1-1.
Met deze stand gingen we ook rusten, mede doordat Beul nog een kans miste door net over te schieten.

Na de rust wisselden we Marvin voor Justin. Justin had ook al een wedstrijd gespeeld met de B's en moest dus even uitrusten.
De tweede helft werden de mannen uit Zierikzee een tikkeltje vervelender en begonnen op alles te mekkeren. Dit resulteerde in een gele kaart voor de linksback, die een vervelende overtreding maakte op Wietse, die hem te snel af was. In het overtal waren we toch niet scherp genoeg, waardoor MZC kon scoren. Een voorzet vanaf rechts werd ingetikt door de nummer 10 van MZC, 2-1.
De 3-1 viel 10 minuten later. Een voorzet vanaf rechts werd weggewerkt door Ome E, maar helaas vloog de bal niet over de doellijn, maar belandde het leer pardoes in het doel, 3-1.
Na de 3-1 kreeg Justin nog een goede kans na een mooie pass van Jur, maar hij stuitte helaas op de doelman.
Ondanks de voorsprong bleven de Zierikzeese mannen maar zeiken en vervelend doen, waardoor het steeds grimmiger werd. Wij snappen wel dat ongeveer alle teams uit de competitie een hekel hebben aan dit elftal. Uiteindelijk kwam er dus ook een opstootje, waarbij de nummer 10 van Zierikzee gemeen doorging op Elmo. in het opstootje wat erop volgde vestigde Beul een record (met 1 duw 4 man wegduwen), kreeg Gers en de nummer 10 van Zierikzee rood, gooide de (wietrokende!) trainer van MZC een aansteker richting onze reservebank en moesten beide ploegen door met 10 man.
Na deze tumultueuze fase hadden beide ploegen er weinig zin meer in, maar er viel nog 1 goal. Een vroege voorzet viel tussen Elmo en B100 in en de hersenloze spits van MZC kon er nog 1 inprikken. Hij was hier uitermate blij mee, 4-1.
Na de 4-1 was er weinig meer te beleven en floot de scheids dan ook snel af.

Na  een knappe eerste helft waarin MZC nauwelijks een kans kreeg, hebben we ons in de tweede helft laten meeslepen met het vervelende spel van MZC.

Het seizoen zit erop voor ons en we nemen op 31 mei afscheid van B100, Niels A., Bjorn en Mous. Deze mannen hebben lang onderdeel uitgemaakt van het elftal en verdienen dus een afscheidswedstrijd. in Engeland noemen ze dit ook wel een 'memorial', een herdenkingswedstrijd van de spelers die jarenlang hun inzet hebben getoond voor het team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten