29 september 2014

Kapelle 36 strijdend ten onder

Zaterdag 27 september mochten we voor de tweede keer in dit prille seizoen de mannen van Duiveland 3 ontvangen. De bekerwedstrijd was een pijnlijke 0-9, dus we hadden vandaag iets goed te maken.

Met het verrassende centrale duo Bal en Cois begonnen we op veld 3. Kapelle moest, ondanks de hitte, nog even warmdraaien en daar maakte Duiveland goed gebruik van. Veel passjes kwamen niet aan en Duiveland was sterker. Via een mooie aanval over onze rechterkant en een slippertje van ons stond het binnen 20 minuten 0-2. Het 0-9 scenario doemde alweer op. Het was aan Jaap te danken, met een aantal prima reddingen,  dat de schade in deze periode beperkt bleef tot 0-2 en we in de wedstrijd bleven.

Dit had de ploeg ook door en Kapelle ging beter voetballen. Veel beter zelfs en Duiveland kwam er een kwartier lang niet aan te pas. Mooie aanvallen van achteruit opgebouwd resulteerde als snel in de aansluitingstreffer. De bal kwam na een aantal schijven net buiten de 16 voor Cois zijn voeten en dan weten we genoeg, 1-2! Een strak schot in de rechterhoek, keeper was kansloos. Kapelle trok de lijn door en bleef goed voetballen. Op de bank bij Duiveland werd er wat gemopperd en gescholden en dat was een goed teken. Er werden nog een paar goede kansen gecreëerd maar we hadden net niet het geluk om de gelijkmaker te maken…

Duiveland beschikte wederom over een aantal hele goede voetballers en één diepe bal die verkeerd door ons werd ingeschat werd keurig diagonaal ingekopt. Zo gingen we met 1-3 rusten, onnodig en zonde.

Het publiek had zo genoten van het spel van 36 dat het verzoek was ingediend om de 2e helft op het hoofdveld te spelen. Dit was uiteraard geen probleem en zo trapten we ineens op een ander veld af voor de 2e helft. Het spel ging gelijk op en het was Duiveland zelf die ons een handje hielp. Een terugspeelbal werd verkeerd behandeld door de keeper en Jeff was er als de kippen bij. Hij legde de bal netjes af op John en maakte de 2-3! Opnieuw ging 36 op zoek naar de gelijkmaker, maar wederom viel hij aan de andere kant. Een bal werd via de grond over Jaap geschoten, 2-4.

Waar menig team het op zou geven bleef 36 goed voetballen en gingen we er vol voor. Een afstandsschot van slaf spatte uiteen op de lat. Cois was alert en tikte de rebound binnen. Voor de 3e keer deze wedstrijd maakten we de aansluitingstreffer en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar de bal wilde er maar niet in. Helaas viel ook voor de derde keer het doelpunt aan de andere kant, 3-5.

Hierna was de pijp wel een eind leeg en kregen we in de laatste 5 minuten nog twee onnodige goals tegen. Hiermee stond een geflatteerde 3-7 op het scorebord.

Ondanks het verlies hebben we laten zien dat we heel goed kunnen ballen. Duiveland heeft 3 spelers die niet op dit niveau thuis horen en die hebben ook alle 7 de doelpunten gemaakt. Als we dit spelletje blijven spelen dan komen de punten vanzelf. Volgende week Colijn uit, dan gaan er 3 punten mee in de tas naar Kapelle!!