13 oktober 2014

Kapelle 36 boekt eerste competitiezege

Het zat er al weken aan te komen maar zaterdag was het zover, de eerste overwinning van dit seizoen! Brouwershaven 1, de mede nummer laatst met ook 1 punt, werd op het hoofdveld met 4-3 verslagen.

Onze angstgegner, de spits van Brouw, bleek geblesseerd te zijn dus dat kwam ons en vooral Bal goed uit. Kapelle begon aanvallend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten een paar kleine kansen. Brouwershaven die met een jonge ploeg aantrad durfde brutaal te voetballen en kwam er ook een paar keer aardig uit. Het was ook Brouwershaven dat op voorsprong kwam. Een makkelijk  weggegeven vrije trap werd door Brouwershaven optimaal benut en de 0-1 achter Tony gekopt.

Kapelle 36 was niet onder de indruk van de vroege achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met goed aanvallend spel werden flink wat kansen gecreëerd. Toch duurde het tot de 30ste minuut voordat we de gelijkmaker konden noteren. Een goede vrije trap van Slaf werd goed binnengekopt door Ashwin. Kapelle ging door er 2 minuten na de gelijkmaker ging Cois goed door in de 16 en de bal ging via een Brouw speler over de achterlijn. Cois gaf de bal toch nog voor en de laatste man en aanvoerder van Brouw ving de bal omdat hij over de achterlijn was geweest. De scheids had nog niet gefloten en dus was het hands en een penalty! Protesten van Brouwershaven ten spijt, de bal ging op de stip. Cois ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen.

Kapelle 36 was los en 5 minuten later zette Cois met een schitterende goal Kapelle op een 3-1 voorsprong. Een mooi pass van Slaf werd rand 16 door Cois dood gelegd en in één vloeiende bewegen de kruising ingejaagd. Deze gaat meedoen aan het eind van het seizoen voor de titel: ‘mooiste doelpunt seizoen ‘14/’15.

Vlak voor rust kwam Brouw terug in de wedstrijd. Een makkelijk gegeven vrije trap werd schitterend binnen geschoten door de nr 9 van Brouw. Tony was kansloos en de spanning was weer terug.

Na de rust mocht onze nieuwste aanwinst Luuk het doel van 36 verdedigen. Tony had nog teveel last van zijn lies. De tweede helft werd eenrichtingsverkeer op het doel van Brouwershaven. Kapelle speelde goed en creëerde kans na kans. Helaas kwam het probleem van het hele seizoen in de tweede helft weer naar voren, namelijk scoren… Brouwershaven kwam er mondjesmaat uit, maar als het eruit kwam waren ze gelijk gevaarlijk. De nr 9 van Brouw werd diep gestuurd en ging 1 op 1 op Luuk af. Luuk liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd was en stopte de spits af met een mooie redding.

In de 83ste minuut zorgde Wietse met een bekeken schot van rand 16 voor de bevrijdende 4-2. Lang konden we er niet van genieten want Brouwershaven kwam binnen 5 minuten op 4-3. Tussendoor hadden ze ook nog een keer de lat geraakt dus de overwinning was nog lang geen zekerheidje. De laatste minuten werden met samengeknepen billen langs de kant bekeken, maar het bevrijdende eindsignaal was daar, 4-3 eindstand en 3 hele belangrijke punten!!

Door de overwinning zijn we gestegen naar de tiende plaats. Nog steeds zwaar onder ons niveau, dus de komende weken zullen er opnieuw punten moeten worden gepakt. Komende zaterdag komt Wolphaartsdijk op bezoek. Weer drie punten….??